Kindercoaching

Tijdens het Kindercoaching traject zal het kind ontdekken dat het eigenaarschap heeft over zichzelf en zijn problemen. Het is mijn taak als coach om het gezonde deel van het kind aan te spreken en te belichten. We richten ons tijdens de begeleiding op wat er allemaal wél lukt en al aanwezig is.

Wolsink KinderCoach achtergrond

"Ieder kind is gebaat bij succeservaringen en een gezonde eigenwaarde."

Door een coaching traject wordt de binnenwereld als het ware op orde gebracht. Er kunnen veel barrières opgeruimd worden omdat er inzicht, ruimte en rust ontstaat. Door deze “innerlijke schoonmaak” lijken kinderen/jongeren en óók hun ouders letterlijk lichter te gaan leven. Het zelfvertrouwen bij kinderen en jongeren wordt vergroot. Er is een ontwikkeling gaande van persoonlijke groei in de breedste zin van het woord. Coaching is een manier van begeleiden waardoor mensen zichzelf ontwikkelen en loskomen van oude patronen. Coaching maakt vrij. Het zorgt ervoor dat je met moeilijke emoties overweg kunt. Het laat je nieuwe manieren ontdekken om te groeien en helpt je je eigen blinde vlekken te ontdekken. Als coach ondersteun ik bij het richting geven en volgen van ieders eigen pad. De richting waarin jouw talenten en kwaliteiten optimaal tot uiting komen. De richting waarin jij de beste versie van jezelf bent. Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Pas als je je ware zelf gaat voelen van binnen kun je de cirkel doorbreken en komt er ruimte voor iets nieuws. Zorgen voor je binnenkant.

Als je laat sleutelen aan je buitenkant, is het resultaat voor de buitenwereld sneller zichtbaar, dan wanneer je je binnenwereld op orde brengt. Zo lijkt het misschien maar met coaching kun je veel barrières opruimen die je ervan weerhouden stralend en vrolijk door het leven te gaan. Of het nu gaat om coaching voor je kind, wat niet zoveel zelfvertrouwen heeft, faalangstig is, of door piekergedrag steevast te laat in slaap valt, of om coaching voor jezelf: het is een innerlijke schoonmaak, waardoor je letterlijk lichter kunt gaan leven. Als je je ware zelf gaat voelen van binnen kun je de cirkel doorbreken en komt er ruimte voor iets nieuws. Het zorgt ervoor dat je met je moeilijke emoties overweg kunt. Het laat je nieuwe manieren ontdekken om te groeien. Een goede coach helpt je je eigen blinde vlekken te ontdekken. Een goede coach helpt je op jouw pad en helpt je de juiste richting weer te vinden. De richting waarin jouw talenten en kwaliteiten optimaal tot uiting komen. De richting waarin jij de beste versie van jezelf bent.

"Zelf zal ik nooit bezuinigen op coaching"

Als coach is het extra belangrijk je eigen binnenwereld regelmatig onder de loep te nemen. Voel ik me nog wel goed bij wat ik doe en hoe ik leef? In hoeverre word ik geraakt door de verhalen van klanten in mijn praktijk en lukt het me om daarvan voldoende afstand te nemen? Wat heb ik nodig om de versie van mezelf als coach te zijn? Het staat bovenaan aan mijn prioriteitenlijstje. Ik kan immers anderen pas goed coachen als ik goed voor mezelf zorg. Voor mij is een regelmatige check-up net zo vanzelfsprekend en nog belangrijker dan een regelmatig bezoek aan de kapper. Coaching zorgt ervoor dat ik niet blijf ronddraaien in kringetjes op onderwerpen die ik liever zou veranderen en zorgt voor mijn persoonlijke groei en ontwikkeling.

Hoe ziet jouw prioriteitenlijstje van investeren in jezelf, je kind of gezin eruit? Willen jij, je kind of gezin ook weer stralen van binnenuit?

Het coachtraject

Een coachtraject start altijd met een intakegesprek met één- of beide ouders en meestal is het kind hierbij aanwezig. In dit gesprek bespreken we de hulpvraag, jullie zorgen of vragen. Ik geef aan wat ik als coach hierin voor jullie kind kan beteken (en wat niet). Na de intake volgt het coachingtraject van minimaal 6 sessies. Coaching is mensenwerk en dus maatwerk. Daarom is van te voren moeilijk in te schatten hoe lang het traject gaat duren. Tussentijdse evaluaties zijn van groot belang om het proces te monitoren. Vind je het fijn om eerst met mij kennis te maken? Even horen wie ik ben en hoe ik werk? Kom gerust langs, al dan niet met jullie zoon of dochter, voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

De koffie en thee staan klaar!